Кошик
538 відгуків
promo_banner
+380 (67) 752-08-07
+380 (99) 565-09-70
GazVodaKyiv
Кошик

Овоскоп до інкубатора

Овоскоп — пристрій для встановлення якості яєць шляхом їх просвічування. Ресурс підсвічування (лампочка) знаходиться зсередини корпусу з округлими отворами у формі яєць. Подібні овоскопы стояли практично у всіх бакалійних торгових центрах та гастрономах, де продавали курячі яєчка. Будь-мав можливість, купивши десяток яєць, проконтролювати їх на просвіт в овоскопі. У разі виявленого дефекту споживач мав право на заміну.

Як користуватися овоскопом :

Під'єднайте электроовоскоп до джерела живлення. Беріть овоскоп в 1 руку, розмістивши його перпендикулярно лампою вгору, 2-ой рукою вставити яєчко светозащитное кільце овоскопа. Для забезпечення чудовій видимості між кільцем і яєчком не повинно бути зазору. Підключіть лампочку і дослідіть яєчко. У разі якщо яйця лежать в лотку, то овоскоп можна утримувати лампою донизу, просвічуючи яєчка зверху.

Сконцентруйте увагу на цілісність шкаралупи. Тріщини і дірки в шкаралупі виявляться у вигляді яскравих смуг і точок. Повітряна мікрокамера повинна знаходитися на тупому закінчення яєчка у варіанті чорнуватого круглого плямочки і бути нерухомою при перевертанні яєчка. Жовточок здатний повільно пересуватися всередині яєчка, проте ніяк не повинен зачіпати шкаралупи. У свіжого яєчка, придатного для інкубації, зміст не темне, практично прозоре, а жовточок менше помітний, ніж у старенького.

Непридатними є яєчка :

· Дуже нечисті;

· неправильної фігури;

· мають недоліки шкаралупи (тріщини, тоненьку шкаралупу, величезне число великих известочных наростів);

· двухжелтковые;

· зі зміщеною або блукаючої повітряною камерою;

· яйця, в яких сталося злиття білка з жовтком внаслідок розриву жовткової оболонки;

· яйця, в яких білок або жовточок пофарбовані кров'ю;

· уражені пліснявою, не серпанкові або мають чорні цятки, із кривавими і іншими посторонными включеннями;

· «старі яєчка», які довгий час зберігалися (при їх просвічуванні буває помітна підвищена повітряна камера; жовточок великий, темний, приблизний до шкаралупи або присох до неї, межі його окреслені більш різко, ніж у свіжому яєчку; білок рідкий, з цієї причини жовточок дуже рухливий).

в виде галереив виде списка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner