Оптичний прилад, призначений для візуальної перевірки якості яєць перед закладанням в інкубатор і в процесі їх інкубації. У овоскопі використовується світлодіодне джерело світла. Дозволяє здійснювати перегляд яєць в колірному діапазоні від тепло-білого до червоного кольору. Проводиться оцінка яєць просвічуванням.
Застосування овоскопа дозволяє виявити неякісні яйця на ранній стадії інкубації і збільшити відсоток виходу пташенят. У посібнику наведена детальна інструкція по перевірці і оцінці якості яєць на різних стадіях інкубації.
Навіщо потрібен овоскоп?
1. Він дозволяє відібрати якісні яйця для закладки в інкубатор, щоб підвищити ефективність виведення птиці.
2. Визначає міцність шкаралупи, наявність тріщин.
3. Овоскоп дозволяє перевірити розвиток зародка, своєчасно виявити порушення, відхилення мутації. Для інкубації відбирають яйця за зовнішніми ознаками і шляхом їх просвічування на овоскопі.
При оцінці яєць за зовнішнім виглядом, насамперед, звертають увагу на їх величину форму і зовнішнє якість шкаралупи: Яйця дуже дрібні і дуже великі вважають непридатними для інкубації. Маса яєць повинна бути середньої для даного виду птиці з урахуванням віку. Виведення яєць у однопородной і одновіковим птаха, що несе яйця середній або трохи нижче середньої величини, вище, ніж у птиці несучої дрібні або великі яйця. Форма яєць повинна бути правильною – яйцевидної. Не повинно бути потовщень у вигляді паска або перехоплень. Занадто круглі або довгасті (веретеноподібні) мають більш низьку виводимість.
Яйця з зовнішніми дефектами шкаралупи для інкубації не придатні. Дефекти можуть проявлятися як вапняні нарости і відкладення у вигляді різних потовщень, сосочків, шипів, складок, зморшок, нерівностей розсіяних по всій поверхні, але найчастіше на гострому кінці яйця. Яйця з глянцевою поверхнею шкаралупи, яка утворюється при стиранні надскорлупной оболонки для інкубації, також непридатні. Такий дефект зазвичай притаманний старим (залежалим) яйцям. Іноді такі яйця мають синюваті, зеленуваті або рожеві плями, що свідчить про почалися процесах розкладання. Качині яйця мають жировий наліт також відбраковуються. При овоскопировании відбраковують яйця мають наступні дефекти: «Мармуровість шкаралупи» - така шкаралупа при просвічуванні має строкатий вигляд. Буває при нестачі мікроелементів і вітамінів. Зазвичай притаманна старої птиці. Внутрішня насічка шкаралупи. При просвічуванні видно як світла смужка на шкаралупі. Вона може бути на будь-якій частині шкаралупи яйця. Ця світла смужка являє собою тріщину, закриту органічною речовиною і відкладеннями кальцію. Внутрішня насічка утворюється в період формування яйця в матці в результаті різких рухів птиці при стресовому стані. Двухжовткові, зі зміщеним або з косяком до шкаралупи жовтком. Зі зміщеною, рухомий або блукаючої повітряною камерою. З кров'яними або іншими сторонніми включеннями. Яйця, у яких відбулося змішування білка з жовтком в результаті розриву желточной оболонки, білок або жовток пофарбовані кров'ю. Не серпанкові або мають темні плями.
Переваги моделі Українське виробництво. Надається заводська гарантія. Споживана потужність до 2 Вт. Компактні розміри. Проста експлуатація. Мала вага.
Характеристики овоскопа
Споживана потужність ― 1-2 Вт
Напруга мережі ― 220 В
Частота мережі ― 50 Гц
Довжина ― 130 мм
Ширина ― 52 мм
Висота ― 55 мм
Вага ― 0.2 кг
Застосування овоскопа дозволяє виявити неякісні яйця на ранній стадії інкубації і збільшити відсоток виходу пташенят. У посібнику наведена детальна інструкція по перевірці і оцінці якості яєць на різних стадіях інкубації.
Навіщо потрібен овоскоп?
1. Він дозволяє відібрати якісні яйця для закладки в інкубатор, щоб підвищити ефективність виведення птиці.
2. Визначає міцність шкаралупи, наявність тріщин.
3. Овоскоп дозволяє перевірити розвиток зародка, своєчасно виявити порушення, відхилення мутації. Для інкубації відбирають яйця за зовнішніми ознаками і шляхом їх просвічування на овоскопі.
При оцінці яєць за зовнішнім виглядом, насамперед, звертають увагу на їх величину форму і зовнішнє якість шкаралупи: Яйця дуже дрібні і дуже великі вважають непридатними для інкубації. Маса яєць повинна бути середньої для даного виду птиці з урахуванням віку. Виведення яєць у однопородной і одновіковим птаха, що несе яйця середній або трохи нижче середньої величини, вище, ніж у птиці несучої дрібні або великі яйця. Форма яєць повинна бути правильною – яйцевидної. Не повинно бути потовщень у вигляді паска або перехоплень. Занадто круглі або довгасті (веретеноподібні) мають більш низьку виводимість.
Яйця з зовнішніми дефектами шкаралупи для інкубації не придатні. Дефекти можуть проявлятися як вапняні нарости і відкладення у вигляді різних потовщень, сосочків, шипів, складок, зморшок, нерівностей розсіяних по всій поверхні, але найчастіше на гострому кінці яйця. Яйця з глянцевою поверхнею шкаралупи, яка утворюється при стиранні надскорлупной оболонки для інкубації, також непридатні. Такий дефект зазвичай притаманний старим (залежалим) яйцям. Іноді такі яйця мають синюваті, зеленуваті або рожеві плями, що свідчить про почалися процесах розкладання. Качині яйця мають жировий наліт також відбраковуються. При овоскопировании відбраковують яйця мають наступні дефекти: «Мармуровість шкаралупи» - така шкаралупа при просвічуванні має строкатий вигляд. Буває при нестачі мікроелементів і вітамінів. Зазвичай притаманна старої птиці. Внутрішня насічка шкаралупи. При просвічуванні видно як світла смужка на шкаралупі. Вона може бути на будь-якій частині шкаралупи яйця. Ця світла смужка являє собою тріщину, закриту органічною речовиною і відкладеннями кальцію. Внутрішня насічка утворюється в період формування яйця в матці в результаті різких рухів птиці при стресовому стані. Двухжовткові, зі зміщеним або з косяком до шкаралупи жовтком. Зі зміщеною, рухомий або блукаючої повітряною камерою. З кров'яними або іншими сторонніми включеннями. Яйця, у яких відбулося змішування білка з жовтком в результаті розриву желточной оболонки, білок або жовток пофарбовані кров'ю. Не серпанкові або мають темні плями.
Переваги моделі Українське виробництво. Надається заводська гарантія. Споживана потужність до 2 Вт. Компактні розміри. Проста експлуатація. Мала вага.
Характеристики овоскопа
Споживана потужність ― 1-2 Вт
Напруга мережі ― 220 В
Частота мережі ― 50 Гц
Довжина ― 130 мм
Ширина ― 52 мм
Висота ― 55 мм
Вага ― 0.2 кг
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Сяйво |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Матеріал корпусу | Пластик |
Стан | Нове |
Інформація для замовлення
- Ціна: 350,01 ₴